Inloggen bij Hotmail*

Inloggen met een Hotmail of Outlook mailadres is helemaal niet moeilijk. Op deze pagina beschrijven we eenvoudig hoe u best tewerk gaat om uw emails te kunnen lezen. In de eerste plaats

Inloggen via de website van Hotmail

De meest gebruikte manier om Hotmail email te lezen is simpelweg via de website van Hotmail zelf. Hiermee kunt u email lezen en versturen online. Hieronder een eenvoudig stappenplan hoe u moet inloggen met uw Hotmail emailadres.

 

  1. Ga naar de website van Hotmail – hotmail.com
  2. Centraal op de pagina ziet u  het  inlogformulier. (Gebruik de link uit stap 1 om direct naar de Hotmail-inlogpagina te gaan). Klik met de muis in het eerste veld waarin u kan typen.
  3. Typ uw hotmailadres, en klik op de blauwe knop ‘volgende’
  4. Typ nu uw wachtwoord (Bolletjes verschijnen)
  5. Klik op de blauwe knop ‘Aanmelden’
  6. Voila, u bent nu ingelogd.

Heeft u Problemen met inloggen. Lukt het niet ? Raadpleeg onze help pagina met 'vaak gestelde vragen over Hotmail'.

Inloggen via een mailprogramma

Het is ook mogelijk om een emailprogramma te configureren. Hierdoor kun je mails lezen, vanuit je persoonlijk account op de computer, zonder telkens opnieuw te moeten inloggen. Afhankelijk van het systeem waarmee je werkt, zijn er verschillende emailprogramma’s voor handen. Op windows computers staat standaard windows Mail geïnstalleerd waarmee je uitstekend kunt werken. Mensen met een Apple Macintosh zullen waarschijnlijk gebruik willen maken van het programma ‘Mail’. Uiteindelijk doen alle programma’s hetzelfde en is ook het configureren ervan niet zo moeilijk.

Verschillende emailprogramma’s

Er zijn verschillende gratis mailprogrogramma’s voor handen waarmee je kunt inloggen. In de eerste plaats hoef je niet ver te zoeken. Standaard beschikt elk systeem over een emailcliënt. Wanneer je werkt met een windows systeem is het programma Windows Mail uitermate geschikt voor gebruik met Hotmail. Windows Mail wordt uitgegeven door Microsoft waardoor dit programma automatisch je emailaccount zal configureren. Tegenwoordig is de naam Hotmail vervangen door Outlook. Het zou kunnen dat je zal moeten aangeven dat je over een Outlook mailadres beschikt. In werkelijkheid is dit exact hetzelfde als Hotmail. U zult verder geen problemen ondervinden tijdens het inloggen bij Hotmail.
Een alternatief programma voor Windows mail, is Outlook express, die wordt meegeleverd met het betaalde softwarepakket Microsoft Office.

Apple Macintosh gebruikers kunnen ook gebruik maken van het standaard programma ‘Mail’. Uit ervaring weet ik dat er regelmatig klachten zijn omtrent Apple mail die niet goed werkt. Als alternatief kun je gratis gebruik maken van Mozilla Thunderbird. Via de Appstore zijn er ook veel betaalde alternatieven beschikbaar. Zoek maar eens in de Appstore naar ‘mail client’.

Emailprogramma configuratieinstellingen

Wanneer je kiest om gebruik te maken van een alternatief mailprogramma of emailcliënt, is de kans groot dat je manueel de serverinstellingen moet invoeren. Kijk voor de juiste instellingen op de helppagina Hoe moet ik mijn smartphone of tablet instellen voor Hotmail ? dezelfde instellingen  zijn ook van toepassing voor computerprogramma’s.