Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen ?

Ben je het wachtwoord vergeten voor je Hotmail account ? Je oude wachtwoord ben je kwijt. Je kunt het wachtwoord wel opnieuw instellen of resetten via de ‘wachtwoord vergeten’ procedure. Beantwoord de vragen die op het scherm verschijnen om opnieuw toegang te krijgen tot je account.

Inloggen
wachtwoord vergeten

Je bent niet de enige. Elke dag zijn er duizenden gebruikers die een wachtwoord vergeten. Hotmail en Outlook hebben hiervoor een wachtwoord herstelprocedure. De herstelprocedure kan eenvoudig worden opgestart vanuit het login-scherm. Je hebt de mogelijkheid om je wachtwoord te herstellen via het alternatief e-mailadres of via telefoonverificatie. Klik op de loginpagina van Hotmail opIk ben mijn wachtwoord vergeten‘ en volg vervolgens de instructies zoals aangegeven.

In enkele stappen zal Hotmail proberen om je identiteit te verifiëren. Als alles goed gaat, kan je straks je wachtwoord wijzigen.

Secundair email

Het secundair of alternatief mailadres is een ander mailadres die je hebt opgegeven tijdens het aanmaken van je Hotmail. Indien je niet meer weet wat je secundaire mail is, of je hebt geen toegang, kan je ook een nieuw adres instellen. In dat laatste geval moet je wel nog de geheime vraag kunnen beantwoorden.

Geheime beveiligingsvragen

De procedure met de geheime vraag is de langste. Hierbij moet je een antwoord geven op de vragen die je hebt ingesteld tijdens het aanmaken van je account. Als je de antwoorden niet meer weet, kan je mogelijks geen toegang meer krijgen tot je account.

Volgende vragen moet je zo goed mogelijk kunnen beantwoorden:

• De beveiligingsvraag / antwoord
  • Andere wachtwoorden die je hebt gebruikt voor dit account (die je je nog herinnert )
  • Microsoft-producten die je in het verleden hebt gebruikt (Outlook, Hotmail, Xbox, Skype)
  • Aankopen bij Microsoft zoals office-pakket, een apparaat, een abonnement (Ja of neen)
  • Eventuele creditcard gegevens die je in het verleden hebt gedeeld met Microsoft.
  • E-mailadressen van contactpersonen aan wie je onlangs e-mails hebt gestuurd.
  • Onderwerpen van recent verzonden e-mails (één per tekstvak)
 Vervolgens krijg je volgende melding te lezen:

We zullen een e-mail verzenden naar [email protected] om u te laten weten of u genoeg gegevens hebt opgegeven om uw account te herstellen. Het duurt meestal ongeveer 24 uur om de verzonden gegevens te controleren. Als er al een verzoek is ingediend, sluiten we dat verzoek en behandelen we dit verzoek verder.

Wanneer je langer dan 12 maanden niet inlogt op je account, kan deze mogelijk zijn verwijderd wegens inactiviteit. Dit kan ook voorkomen als je nooit inlogt via de website, maar steeds via een email-programma. Om dit te vermijden, kun je best elke 12 maanden eens inloggen via de website.

Wat was mijn oud wachtwoord ?

Het is niet mogelijk om je oude wachtwoord opnieuw op te vragen. Daarom moet je telkens een nieuw wachtwoord instellen als je het bent vergeten. In de database van de website worden wachtwoorden namelijk versleuteld bewaard. Telkens als je een wachtwoord intik, wordt dezelfde cryptografische sleutel toegepast als wanneer het wachtwoord werd opgeslagen in de database. Als je bijvoorbeeld het wachtwoord ‘brandw33rslang69’ hebt aangemaakt, zal Outlook het wachtwoord bewaren  in de database als ‘42981fae99c91c381dac5113ebe8d060’. Tijdens het inloggen zal Hotmail het ingetikte wachtwoord op dezelfde manier versleutel en vergelijken met hetgeen in de database was opgeslagen. Als het overeenkomt, heb je het juiste wachtwoord. Als het niet overeenkomt, is het een verkeerd wachtwoord. Het is dus niet mogelijk om oude wachtwoorden op te vragen, omdat Hotmail die namelijk zelf niet letterlijk nodig heeft om jou wachtwoord te controleren.