Hotmail inloggen vanuit het buitenland

Om in te loggen vanop een onbekende locatie, is een extra veiligheidscode ingebouwd. Aan de hand van de veiligheidscode zal je opnieuw kunnen inloggen zoals je dat thuis doet. De veiligheidscode wordt verzonden naar het secundaire mailadres of naar je telefoonnummer.

Inloggen
Inloggen uit het buitenland met je Hotmail account

Een gelijkaardige melding zal je krijgen wanneer je op reis wilt inloggen:

We hebben iets vreemds opgemerkt met betrekking tot deze aanmelding. Je meldt je mogelijk aan vanaf een nieuwe locatie, apparaat of app.

Hierna moet je kunnen aantonen dat je werkelijk eigenaar bent van dit account. Dit kan via het tweede mailadres dat is gelinkt aan het account. Bij nieuwe accounts kan het ook via telefoonnummer.

De veiligheidscode ontvangen

Bij elke login traceert Hotmail je locatie. Indien de locatie ongewoon afwijkt , zal Hotmail een veiligheid activeren. Om in te loggen moet je nu een extra code invoeren. De code wordt verzonden naar je secundair mailadres. Indien je reeds een telefoonnummer hebt opgegeven, kan je ook een sms-bericht ontvangen.

Het komt vaak voor dat gebruikers zich niet meer bewust zijn van het secundair mailadres. Nochtans is het belangrijk om daar toegang tot te hebben. Controleer dit best voor je op reis vertrekt.

Tweede mailadres werkt ook niet

Indien je tweede mail ook een Hotmail is, ben je de klos. Je hebt namelijk toegang nodig tot het secundair mailadres. Je kunt dan kiezen voor een tweede optie: De vragenlijst.

De vragenlijst

De laatste redding. Bij deze mogelijkheid zal je niet onmiddellijk kunnen inloggen. Je neemt best contact op met iemand die wel zijn email kan checken. Je zult namelijk een nieuw mailadres moeten opgeven.

Tip: je kunt ook een tijdelijk email-adres aanmaken via http://www.asdasd.nl/ of https://www.crazymailing.com/nl/

Op het nieuwe mailadres zal een code van 4 cijfers worden  verzonden. Deze 4 cijfers moet je invoeren, alvorens je kunt aanvangen met de vragenlijst. De vragenlijst is dezelfde als wanneer je het wachtwoord bent vergeten. Probeer zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Als je geluk hebt, zal een automatisch systeem je aanvraag nakijken. Dan heb je vaak binnen de 30 minuten een antwoord. Op de site staat dat het tot 24h kan duren om een aanvraag te behandelen.

Moraal van het verhaal: zorg dat je geen Hotmail nodig hebt in het buitenland.

Voor de meest recente informatie kun je ook nog terecht op de website van Outlook: https://support.office.com/nl-nl/article/toegang-tot-outlook-com-wanneer-u-onderweg-bent