Hoe moet ik mijn smartphone of tablet instellen voor Hotmail ?

Elk apparaat heeft een eigen manier om email-instellingen te configureren. Wat echter telkens hetzelfde blijft, zijn de serverinstellingen. In dit artikel staan de IMAP (server inkomende post) en SMTP (server uitgaande post) instellingen voor Hotmail en Outlook uitgelegd.

Net zoals bij een email-programma op de computer, kan je ook op je mobiele apparaten een email instellen. Om Hotmail te ontvangen moet je een account toevoegen, en eventueel de juiste instellingen opgeven. Bij elk toestel zal de handeling ongeveer gelijk zijn. Via instellingen zoek je naar de settings voor email. Wanneer je een account wil toevoegen, krijg je de vraag welk account je wenst toe te voegen. Hotmail kan onder volgende namen staan:

• Hotmail
  • Outlook.com
  • Outlook 365

Indien je geen mogelijkheid hebt om deze te kiezen, zal je een manuele installatie moeten doorvoeren. Wanneer je moet kiezen tussen IMAP of POP. Kies voor IMAP.

Gebruik je volledig email-adres voor gebruikersnaam. Het wachtwoord is het wachtwoord die je ook gebruikt als je inlogt via de site.

Server voor inkomende email

Deze instelling zal ervoor zorgen dat je emails van de juiste server worden opgehaald. Indien je de verkeerde instelling gebruikt, zal de server je gebruikersnaam en wachtwoord niet herkennen of krijg je een foutmelding.

Server name: imap-mail.outlook.com
Port: 993
Encryption method: TLS

Server uitgaande email (SMTP)

De SMTP server of ‘Simple Mail Transfer Protocol’ is verantwoordelijk voor het versturen van email over het internet. Indien je de SMTP instelling van een programma niet correct instelt, zal je geen emails kunnen versturen. Via de SMTP-server zal hotmail jouw bericht verwerken en versturen naar de opgegeven afzender(s).

Server name: smtp-mail.outlook.com
Port: 587
Encryption method: STARTTLS

Tip: Controleer eerst als je kan inloggen via de website. Volg hiervoor de instructies op de inloggen pagina.