Hotmailadres aanmaken

Een hotmail aanmaken is echt kinderspel, maar u moet natuurlijk wel weten waar te beginnen. Vandaag zal ik u zo eenvoudig mogelijk proberen uit te leggen hoe u een hotmailaccount kunt aanmaken, waarmee u vervolgens gratis email berichten kan ontvangen en versturen.

Volg onderstaande stappenplan voor het aanmaken van een nieuw hotmailaccount. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is. De vernieuwde aanmaakpagina zal je stap-per-stap begeleiden via korte instructies. Lees goed wat er staat en je bent zo klaar. Zorg alvast dat je een gsm of smartphone bij de hand hebt. Die heb je nodig tijdens de laatste stap. Onderaan deze pagina staat er alvast een vernieuwde video-instructie die alle aanmaakstappen doorloopt.

 1. Surf in de eerste plaats naar de website van hotmail, of klik hier.
 2. Op de startpagina van hotmail staat er, onderaan het gedeelte waar gebruikers kunnen inloggen, een tekstje: “Geen account? maak er een.
 3. Klik op de blauwe tekst ‘maak er een‘ op de website van Hotmail. U kunt ook klikken op de blauwe link uit bovenstaand puntje van deze pagina.
 4. Je ziet nu het venster voor het aanmaken van een nieuw Microsoft-account. Voor het maken van een hotmail emailadress, moet je nog eens klikken op het laatste blauwe linkje “Nieuw e-mailadres maken“.
 5. Er lijkt op het eerste gezicht niet veel te veranderen. Wanneer je goed kijkt, zie je nu in het eerste invulveld staan: “Nieuwe e-mail“.
 6. Klik in het eerste veld met de tekst “Nieuwe e-mail” en kies je gewenste gebruikersnaam. Deze gebruikersnaam in combinatie met het ‘achtervoegsel’, wordt straks jouw email-adres.
 7. Nadat je een beschikbare gebruikersnaam hebt gekozen, kies je een wachtwoord door het volgende invulveld aan te klikken. “Maak een wachtwoord“.
 8. Tijdens het invullen van het wachtwoord-veld verschijnen bolletjes.
 9. Klik op volgende en vul de gevraagde gegevens stap voor stap aan.
 10. Voor de laatste stap heb je een een gsm of smartphone nodig om de verificatiecode te kunnen ontvangen.
 11. Je zult een gsm-nummer moeten invoeren waarop je straks een code zult ontvangen. Klik op volgende.
 12. Het kan enkele minuten duren eer het berichtje binnenkomt. Kom even uit je stoel en doe een wandelingetje rond de tafel.
 13. Vul  nu de code in die je net hebt ontvangen via SMS.
 14. Proficiat u heeft nu een Microsoft-account met eigen Hotmailadres aangemaakt!