Inloggen bij hotmail

Inloggen met een hotmail emailadres is helemaal niet moeilijk. Op deze pagina beschrijven we eenvoudig hoe u het best tewerk gaat om uw emails te kunnen lezen van hotmail. In de eerste plaats kan inloggen via verschillende kanalen. De meest gebruikte manier om in te loggen is via het formulier dat op de website van hotmail staat. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om je email te lezen met Windows mail, outlook,... hiermee kun je vervolgens gewoon je mail lezen via je comuter zonder dat u een webbrowser hoeft te openen. Nog een voordeel van het gebruik van een emailprogramma is dat je je mails download op de computer waarna je deze opnieuw kunt lezen, zelfs zonder internetverbinding.


Heeft u nog geen hotmailadres ? kijk eerst op de pagina Hotmail aanmaken.


Heeft u Problemen met inloggen. Lukt het niet ? Raadpleeg onze FAQ pagina met 'vaak gestelde vragen over hotmail'.De meest gebruikte manier om hotmail email te lezen is simpelweg via de website van Hotmail zelf. Hiermee kunt u email lezen en versturen online. Hieronder een eenvoudig stappenplan hoe u moet inloggen met uw hotmail emailadres.


  1. Ga naar de website van hotmail - hotmail.com
  2. Kijk naar de rechterkant van de pagina en klik met de muis in het eerste veld waarin u kan typen
  3. Typ uw hotmailadres
  4. Klik op het veld eronder, typ daar uw wachtwoord (Bolletjes verschijnen)
  5. Klik op de blauwe knop 'Aanmelden'
  6. Voila, u bent nu ingelogt.

Inloggen via een mailprogramma

Het is ook mogelijk om een emailprogramma te configureren. Hierdoor kunt u mails lezen ,vanuit je persoonlijk account op de computer, zonder telkens opnieuw te moeten inloggen. Afhankelijk van het systeem waarmee u werkt zijn er verschillende emailprogramma's voor handen. Op windows computers staat standaard windows Mail geïnstalleerd waarmee u uitstekend kunt werken. Mensen met een Apple Macintosh zullen waarschijnlijk gebruik willen maken van het programma 'Mail'. Uiteindelijk doen alle programma's hetzelfde en is ook het configureren ervan niet zo moeilijk.


Verschillende emailprogramma's

Er zijn verschillende gratis mailprogrogramma's voor handen waarmee je kunt inloggen. In de eerste plaats hoeft u niet echt op zoek te gaan. Standaard beschikt elk systeem over een emailcliënt. Wanneer u werkt met een windows systeem is het programma Windows Mail uitermate geschikt voor het gebruik met Hotmail. Windows Mail wordt uitgegeven door Microsoft waardoor dit programma automatisch uw email zal configurenen. Tegenwoordig is de naam Hotmail vervangen doot Outlook. Het zou dus kunnen dat u zult moeten aangeven dat u over een outlook mailadres beschikt. In werkelijkheid is dit exact hetzelfde als Hotmail. U zult geen problemen ondervinden tijdens het inloggen bij hotmail.
Een alternatief programma voor windows mail is outlook express die wordt meegeleverd met het betaalde softwarepakket Microsoft Office.Apple macintosh gebruikers kunnen ook gebruik maken van het standaard programma 'Mail'. Uit ervaring weet ik dat er regelmatig klachten zijn omtrent Apple mail die niet goed werkt. Als alternatief kunt u gratis gebruik maken van Mozilla Thunderbird.. Via de Appstore zijn er ook veel betaalde alternatieven beschikbaar. Zoek maar eens in de Appstore naar 'mail cliënt'.


Emailprogramma configuratieinstellingen

Wanneer u kiest om gebruk te maken van een alternatief mailprogramma of emailcliënt is de kans groot dat u manueel de serverinstellingen moet invoeren. Hieronder een overzicht van de gegevens die u moet invoeren als u gebruik wilt maken van hotmail.

Gebrukersnaam: Dit is uw volledig emailadres
Wachtwoord: Dit is het wachtwoord van uw mailadres
Server inkomende mail (IMAP): imap-mail.outlook.com
Server inkomende mail (POP3): pop3.live.com (gebruik beter bovenstaande IMAP)
Server uitgaande mail: smtp.live.com
Beveiliging: SSL inschakelen op standaard poorten