Vaak gestelde vragen over hotmail

We ontvangen regelmatig vragen omtrent verschillende aspecten van hotmail en haar diensten. Hieronder is er een overzicht terug te vinden van de meest gestelde vragen met hun antwoorden. Klik op de vraag om het antwoord te zien.


Toon alle antwoorden Verberg alle antwoorden
Wat is hotmail eigenlijk ?
Hotmail is de emaildienst van Microsoft waarmee gratis emailaccounts kunnen worden gebruikt om emails te verzenden en ontvangen.
Zijn alle diensten van hotmail gratis ?
Ja, Alle email-toepassingen van hotmail zijn volledig gratis en vrijblijvend te gebruiken.
Hoe kan hotmail zijn diensten gratis aanbieden ?
Elke website heeft zijn manier van inkomsten genereren. Hotmail bekomt zijn inkomsten vanuit advertenties die ook terug te vinden zijn op de website van Hotmail. Deze reclameboodschappen zijn echter zodanig geplaatst dat deze als niet storend worden ervaren door de gebruiker.
Wat is het verschil met outlook ?
Outlook is simpelweg de nieuwe naam voor hotmail. Outlook heeft tegelijkertijd een nieuw layout en extra mogelijkheden. Outlook is met andere woorden een verbeterde versie van hotmail, maar met dezelfde trouven.
Welke extensie moet ik gebruiken voor mijn persoonlijk mailadres ?
Bij het registreren van een hotmailaccount heeft u de mogelijkheid om een extensie te kiezen. Een extensie is hetgeen na het @-teken komt. Voor persoonlijke mailadressen kunt u kiezen uit @outlook.com, @hotmail.com, @hotmail.nl, @live.nl etc. Deze kunt u zelf vrij bepalen, maar het kan best zijn dat er slechts één extensie beschikbaar is bij uw persoonlijke naam. Indien u meerdere mogelijkheden heeft kiest u best voor de extensie die u het best kunt onthouden.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen ?
Wanneer een gebruiker zijn of haar wachtwoord is vergeten heeft u de mogelijkheid om deze te herstellen via uw alternatief emailadres of via telefoonverificatie. Klik onderaan de loginpagina van hotmail op 'heb je geen toegang tot het account ?' en volg vervolgens de instructies zoals aangegeven.
Mijn account is gehackt, hoe krijg ik mijn account terug ?
Wanneer uw hotmail- outlookaccount is gehacked zijn er verschillende zaken die u kunt ondernemen. Ten eerste is het belangrijk dat u terug toegang krijgt tot uw eigen profiel. Gebruik hiervoor de stappen aangegeven onder de optie 'heb je geen toegang tot het account ?' onderaan het inlogvenster. Doorloop vervolgens de stap voor stap instructies. Vervolgens is het balangrijk om een nieuw wachtwoord in te stellen die niet makkelijk te raden valt. Combineer hoofdletters met kleine letters en gebruik speciale tekens. Schrijf uw wachtwoord nergens op en zorg ervoor dat het niet te voordehandliggend is.
Hoe moet ik mijn iphone / smartphone of tablet instellen voor hotmail ?
Het is mogelijk om uw email op te halen via uw smartphone. Indien u geen telefoon heeft met een systeem van Microsoft zult u moeten kiezen voor manuele configuratie.
Heeft hotmail voor ook ondersteunig voor IMAP ?
Hotmail en outlook hebben ook ondersteuning voor IMAP. De voordelen van IMAP zijn dat ook uw contacten en agenda's kunnen worden gesynchroniseerd. Kies volgende servers als u verbinding wenst te maken via IMAP:

Server inkomende post:imap-mail.outlook.com
Server uitgaande post: smtp.live.com
Gebruikersnaam: mijnemail@hotmail.com
wachtwoord: mijnwachtwoord
Wat is hotmail 365 ?
Hotmail 365 is een nieuwe cloudservice van microsoft. Hotmail 365 komt standaard met office 365. Er zijn geen opvallende verschillen met de gewone hotmail zoals wij die kennen. Hotmail 365 bied enkel meer synchronisatiemogelijkheden die vooral interessant zijn voor bedrijven.
Hoe moet ik hotmail configureren met outlook of windows (live) mail ?
De configuratie om uw hotmail email te lezen via de desktop zijn gelijkaardig met de configuratie voor smartphones. Kijk hierboven voor de correcte serverinstellingen. De meeste emailclienten beschikken tegenwoordig over een database met alle instellingen waardoor het volstaat om gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. In dit geval respectievelijk uw emailadres en wachtwoord.
Hoe kan ik hotmail downloaden op mijn computer ?
Hotmail downloaden kunt u doen door het installeren van een emailcliënt op uw computer. De meeste computers beschikken over een standaard mailcliënt. Bij windows is dit 'windows mail' en voor macintosh gebruikers is dit 'Apple mail'. De configuratie om vervolgens hotmail te kunnen downloaden ligt voordehand vanaf het moment dat u een mailcliënt opent.
Waar kan ik me registreren voor hotmail ?
Het is mogelijk om een nieuwe gebruiker te registreren via de hotmail aanmaakpagina op de website van outlook. Op deze website bieden we ook stap voor stap instructies hoe u dit kunt doen. kijk op de pagina hotmail aanmaken.
Ik kan niet meer inloggen bij hotmail, wat moet ik doen ?
Er zijn verschillende redenen mogelijk als uw hotmail login niet meer werkt. Probeer in de eerste plaats te achterhalen als uw gebruikersnaam en wachtwoord overeen komen. Als u 100% zeker bent dat u de juiste combinatie heeft opgegeven kan het zijn dat uw account is gehacked, of dat u verbinding maakt via een externe applicatie zoals een emailcliënt op de pc. Probeer om eerst normaal in te loggen via het web. Lees de instructie hiervoor op de inloggen pagina. Indien u via de website normaal kunt inloggen, maar niet via de computer, doe dan het volgende; Login via de website en ga naar accountinstellingen. Zoek daar de optie voor POP3 verbindingen accepteren. En kies het bolletje die zegt. 'Verbindingen toestaan'. Probeer vervolgens opnieuw in te loggen.

Heeft u zelf ook een vraag die hier thuis hoort ? Laat iets weten via facebook